Sastāvdaļas:
- 140 g stēvijas un cukura aizvietotāja (maisījums)
- 1 citrons
- 700 g attīrīta ķirbja
Gatavošanas gaita:
- Nomizot un attīrīt ķirbi no sēklām. Sagriezt nelielos kubiņos. Sagriezto ķirbi pārlikt kastrolī un apbērt ar cukura aizvietotāju maisījumu.
- 4-5 stundas ļaut ķirbim nostāvēties, lai tas izdalītu savu sulu.
- Izspiest citronsulu un ieliet to kastrolī ar ķirbi. Tagad var likt klāt jebkuras Jums tīkamas garšvielas – vaniļu, kanēli u.c.
- Vārīt līdz burbuļošanai, pēcāk vārīt vēl stundu.
- Pārlikt burkā un aiztaisīt.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru